Gå til hoved-indhold
Vores Historie
Herman BangHotel

HISTORIEN OM HERMAN BANG

BEST WESTERN Hotel Herman Bang er det tidligere Hoffmanns Hotel, grundlagt i 1882.

Hjørneejendommen er opført i 1882 for købmand M. Olesen og en P. Hayer. Det siges, at huset allerede dengang kaldtes for Hoffmanns Hotel efter overtjener Mac Hoffmann, som må have haft forpagtningen.

Først i år 1900 står gæstgiver Hoffmann opført i brandtaksationsprotokollen som ejer af gården, der var et af byens fineste hoteller.

I 1909 kommer en ny hotelejer til ved navn Balle og senere ejedes hotellet i en årrække af J. C. Dalgaard. I 1930 var hotelejeren igen en Hoffmann. Fløjen i Tordenskjoldsgade var blevet udvidet mod vest og yderligere med en fløj langs Th. Bergsgade til logesal (med hvælvet loft og søjleinddelte vægge med malet panel).

Hotellet ombyggedes i 1943 af Einer Packness og i 1976 af Jørgen Andersen. Den gamle hjørnebygnings stueetage er i dag indrettet til butik.

I starten af 1970'erne overtog rederiet Stena Line hotellet, og drev det frem til 1999. Her blev hotellet købt af en lokal revisor. Hotellet drives i dag af Lars Dannervig.

Der pågår i disse år en omfattende renovering, idet det er visionen, at Hotel Herman Bang i fremtiden atter vil fremstå som "Byens Attraktive Hotel" med den altid personlige betjening.

Hotellet fik ved købet i 1999 navneskift til BEST WESTERN Hotel Herman Bang.

Forfatteren Herman Bang havde sin gang i bl.a. Sæby og Frederikshavn. Herman Bang var en af samtidens provokatører. Han levede et boheme liv og var konstant i pengenød. Han havde en god ven i Frederikshavn, Johan Knudsen, som havde Bangsbo Hovedgaard, et herresæde, som ligger i udkanten af byen i smukke omgivelser. Her boede Herman Bang i lange perioder og han skrev mange af sine bøger her.

Det vides ikke med sikkerhed om Herman Bang boede på Hotellet - kun ved vi at han ved flere lejligheder besøgte Gustav Wied, som med sin familie boede mange gange på hotellet.

Værker af Herman Bang "Haabløse slægter"(1880) - "Ved vejen"(1886) - "Tine" (1889) - "Lusvigsbakke" (1896)